تمرکز بازار کالا از عرضه به تقاضا تغییر می کند


چشم انداز بازار کالا 2023 – نکات قابل بحث:

  • در سال 2022 بازارهای کالا با نگرانی های عرضه دست و پنجه نرم کردند
  • بسیاری از آنها به دنیای جهانی تغذیه می شوند تورم افزایش همچنان بازارها را تحت تاثیر قرار می دهد
  • پاسخ به این افزایش اکنون تقاضا را تهدید می کند

توصیه شده توسط دیوید کوتل

پیش بینی نفت رایگان خود را دریافت کنید

سال 2022 تماماً در مورد عرضه در بازارهای کالا بود، با حمله روسیه به اوکراین که به دلیل ویرانی کووید، نگرانی های زنجیره تامین را افزایش داد. در مقابل، در سال 2023 به خوبی می‌توان شاهد تغییر تمرکز قاطعانه روی تقاضا باشد، زیرا بانک‌های مرکزی تلاش می‌کنند دهه‌ها انبوه پولی خارق‌العاده را در تلاش‌های خود برای کاهش تورم معکوس کنند.

با توجه به اینکه قیمت کالاها به طور کلی در صورت کاهش قیمت های اخیر افزایش یافته است، ما در اینجا نگاهی به مسائل اصلی خواهیم داشت که احتمالاً کل مجموعه را در دوازده ماه آینده متحول می کند. البته با یک اخطار همراه است. “بازار کالا” از محصولات سرمایه گذاری مانند طلا گرفته تا فلزات صنعتی، انرژی و مانند گندم و قهوه را در بر می گیرد. واضح است که اینها گاهی محرک‌های خاص خود، انگیزه‌های متفاوت و داستان‌های خاص خود را دارند. اما مضامین قابل تشخیصی وجود خواهد داشت که بر همه آنها تأثیر می گذارد. در اینجا سه ​​مورد احتمالی برتر آورده شده است:

image1.png

آیا بانک های مرکزی می توانند به تورم ضربه بزنند اما اقتصاد خود را از دست بدهند؟

سال 2022 شاهد بازگشت تورم بود که بر گفتمان اقتصاد جهانی مسلط شد، به گونه ای که هیچ کس دهه 1970 را به خاطر نمی آورد. با توجه به اینکه افزایش قیمت مصرف کننده معمولاً به اوج چهل ساله خود در سراسر جهان می رسد، بانک های مرکزی ترمزهای پولی را اعمال کردند و تا سال 2023 به این کار ادامه خواهند داد.

فدرال رزرو ایالات متحده در سال 2022 هزینه های استقراض را چهار و نیم درصد افزایش داد که کمتر از هفت افزایش جداگانه نرخ بهره بود. سایر بانک‌های مرکزی، اعم از عمده و خرد، سیاست‌های سخت‌تری را اعمال کرده‌اند و به دوره طولانی پول بسیار ارزان و تسهیل کمی پایان داده‌اند.

آیا این کار کرده است؟

خوب، نشانه‌های دلگرم‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد بدترین تورم ممکن است پشت سر ما باشد. اما افزایش قیمت ها در همه جا بالاتر از هدف باقی می ماند و در حالی که چنین است، بانک مرکزی چاره ای جز ادامه درمان ندارند. اینکه آیا آنها قادر خواهند بود تورم را بدون وارد کردن آسیب های وحشتناک به اقتصادهای به شدت بدهکار خود به پایین بیاورند یا خیر، بدون شک بزرگترین سوالی است که اکنون بر سر همه بازارها وجود دارد، و کالاها نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

تقاضای ضعیف ممکن است بد نباشد. برخی از بازارها، مانند فلزات صنعتی، به دلیل مشکلات عرضه تحت فشار ساختاری قرار گرفته اند. تقاضای کمتر ممکن است تعادل آنها را کمی راحت تر کند.

با این حال، مهار تورم بدون وارد کردن خسارت بلندمدت به تقاضای کلی – کاهش همه بازارها – دستاوردی کمتر از معجزه خواهد بود، و بازارهای کالا با حرکت به سوی سال 2023 به این موضوع توجه خواهند کرد. واضح است که تعدادی از اقتصادها به سمت رکود پیش می روند و تنها سوالی که در بین اقتصاددانان وجود دارد این است که این رکودها چقدر شدید خواهند بود.

image2.png

جنگ در اوکراین تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟

تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه 2022 به یک باتلاق نظامی برای مسکو و سنگ آسیاب بزرگ در گردن بازارهای کالا، به ویژه در اروپا تبدیل شده است. قیمت ها پس از حمله روسیه به طور کلی افزایش یافت و در حالی که مقداری عقب نشینی وجود داشت، همچنان بالا می ماند.

روسیه تحت تحریم های گسترده قرار گرفته است و اروپا نیز به نوبه خود در تلاش است تا وابستگی فلج کننده خود به انرژی روسیه را کاهش دهد. سایر خریداران علاقه مند به خرید نفت روسیه با تخفیف هستند، اما ممکن است در بازاری که به شدت برای عرضه اروپا راه اندازی شده است، در توانایی خود برای این کار محدود باشند.

این درگیری همچنین تلفات زیادی را بر صادرات محصولات کلیدی کشاورزی از اوکراین، یک تولیدکننده بزرگ که به عنوان مثال، بزرگترین تامین کننده ذرت چین است، وارد کرده است. افزایش تولید در جاهای دیگر ممکن است به کاهش قیمت‌ها کمک کند، اما در پیوند پیچیده بازارهای کالا، این امر ممکن است ساده نباشد. روسیه خود تامین کننده اصلی مواد خام کود است و در حالی که تحت تحریم است، صادرات این کودها بسیار کمتر از سطح قبل از تهاجم خواهد بود. این درگیری همچنین به این معنی است که حمل‌کنندگان کالا شروع به اجتناب از بنادر دریای سیاه و هاب‌های ریلی در جایی که می‌توانند کرده‌اند، و این تغییر مسیر دور از مسیرهای طولانی مدت به طور اجتناب‌ناپذیر فشار صعودی بر قیمت‌ها وارد می‌کند.

به طور خلاصه، جنگ در اوکراین یک اختلال بزرگ برای بازارهای کالایی فراتر از مرزهای دو کشوری است که مستقیماً درگیر آن هستند. متأسفانه به نظر می‌رسد بدون هیچ نشانه‌ای از وقفه، یک موضوع کلیدی باقی بماند.

image3.png

تغییر رویکرد چین در مورد کووید

در حالی که اکثر کشورهای جهان از قرنطینه و انزوای بیماران فاصله گرفتند و سعی کردند راه هایی برای زندگی با کووید بیابند، چین سیاست سختگیرانه تحمل صفر خود را حفظ کرد و زمان های طولانی قرنطینه را به شهروندان آلوده و مسافران خارجی به طور یکسان تحمیل کرد.

این سیاست در مواجهه با اعتراضات نادر و آشکارا مؤثر مردمی به‌طور اساسی تغییر کرده است و به نظر می‌رسد کاهش محدودیت‌ها در راه است. اما گزارش‌های مربوط به افزایش شدید بستری‌ها و تلفات ناشی از کووید در میان سالمندان چین، جهان را به این فکر انداخته است که آیا دومین اقتصاد بزرگ جهان باید دوباره تعطیل شود. حداقل ممکن است ظهور خود را از محدودیت‌های «صفر کووید» به مراتب جدی‌تر انجام دهد.

همچنین تردیدهایی در مورد کارایی داروهای چینی ضد کووید در مقایسه با همتایان غربی آنها وجود دارد.

البته، واکنش چین به کووید به شدت برای بازارهای کالا اهمیت دارد، زیرا این کشور هم مقصد کلیدی و هم تولیدکننده بسیاری از مواد خام در سراسر مجموعه است. به سختی یک کالای صنعتی وجود دارد که چین مصرف کننده شماره یک آن نباشد، بنابراین هرگونه ضعف تقاضا در آنجا نمی تواند به طور کلی بازار را شکل دهد.

لغو سیاست صفر کووید می تواند شاهد بازگشت سریع تقاضای کالا به چین باشد، اما تنها در صورتی که تغییر سیاست به طور موثر مدیریت شود. این شاید بزرگ‌ترین علامت عام در بازارهای کالا در حال حاضر باشد و با آغاز سال 2023 از نزدیک تماشا شود.

–توسط دیوید کوتل برای DailyFX

هوشمندتر تجارت کنید – برای خبرنامه DailyFX ثبت نام کنید

نظرات بازار به موقع و قانع کننده را از تیم DailyFX دریافت کنید

مشترک شدن در خبرنامه





منبع